over-eriks-diensten-revisie-mechanical-seals 

Gun uw mechanical seals een tweede leven

Betrouwbare revisie van uw mechanical seals

Mechanical seals zijn producten die na verloop van tijd niet meer optimaal functioneren. Dit hoeft geen reden te zijn om ze compleet te vervangen. ERIKS reviseert de seals op professionele wijze volgens fabrieksspecificatie. Een voordelige vorm van onderhoud.

ERIKS biedt u een uitgebreid pakket dynamische asafdichtingen variërend van O-ringen, Single Spring Seals, balgseals, geavanceerde roerwerkseals, dubbelseals met spervloeistofsystemen tot stationaire en buitenliggende seals.

Vanwege een groeiende vraag naar revisiefaciliteiten voor mechanical seals heeft ERIKS een volledig geoutilleerd Benelux Repaircenter ingericht in Hoboken (Antwerpen). Dit Repaircenter is voorzien van alle moderne productie-, controle- en testmiddelen. Hier worden mechanical seals volgens fabrieksspecificatie gerepareerd, gereviseerd en gemodificeerd.

Alle gerenommeerde fabrikaten worden in het Benelux Repaircenter onder optimale omstandigheden snel en vakkundig gerepareerd. Ons Repaircenter is geautoriseerd door diverse gerenomeerde merken. Het is ISO 9002-gecertificeerd en wordt jaarlijks geaudit. De standaard reparatiedoorlooptijd is maximaal 4 weken. Uiteraard zijn speciale afspraken mogelijk.

Voordelen_mechanical_seal_revisie

Voordelen mechanical sealrevisie

Alle merken seals worden in ons revisiecentrum gereviseerd, met originele onderdelen. De seals gaan weer gegarandeerd als nieuwe seal een tweede leven tegemoet met de originele standtijd. Vooraf krijgt u een prijsopgave.

 • revisie van alle merken seals
 • revisie met originele onderdelen
 • garantie van originele standtijden
 • schriftelijke prijsopgave vooraf
 • revisie toestandafhankelijk (u betaalt alleen de daadwerkelijke reparatie)
 • bij afkeur, aanbieding van equivalent
 • sealrevisie ISO-gecertificeerd
 • 24-uursservice mogelijk
 • probleemoplossing ter plaatse

werkwijze_revisie_mechanica_sealsWerkwijze bij revisie of inspectie van uw mechanical seals

Om uw seals snel en goed te behandelen is een eenvoudig reparatiesysteem ontwikkeld. U neemt contact op met ERIKS en krijgt een offerte/reparatienummer door. Dit nummer vermeldt u aan de buitenzijde van het pakket en op uw opdracht. Daarnaast kunt u gebruikmaken van speciaal verkrijgbare stickers voorzien van de juiste adressering. U stuurt zo de seals direct naar het Benelux Repaircenter waar ze worden geïnspecteerd. Aan de hand van de inspectie wordt een calculatie gemaakt. Na uw goedkeuring van de offerte vindt de reparatie zo snel mogelijk plaats. U ontvangt de seal als nieuw retour om deze weer een lange tijd te kunnen gebruiken.

Wat doet ERIKS met uw seal?

 1. De mechanical seal wordt gedemonteerd.
 2. De onderdelen worden ultrasoon gereinigd en indien nodig gestraald.
 3. Loopvlakken van siliciumcarbide en tungstencarbide kunnen worden geslepen en gelept.
 4. Tijdens en na het leppen worden de glijvlakken gecontroleerd op vlakheid met monochromatisch licht en een planglas.
 5. Na vervanging van de elastomeren en eventueel andere aangetaste onderdelen wordt de mechanical seal weer samengebouwd en voldoet deze weer aan de originele fabrieksspecificaties. En dat voor een aantrekkelijke prijs.

wat_doet_ERIKS_met_uw_mechanical-seal

Meer informatie

Bel direct voor de revisie van uw mechanical seal of voor meer informatie (072) 514 18 44.