ERIKS-Asset-Management-header_

iOT en big data inzetten om downtime en TCO te verlagen

Minder downtime, lager energieverbruik, een lagere Total Cost of Ownership (TCO) en minder kans op ongelukken. Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgen bedrijven straks real-time inzicht in hun totale machinepark. Daarmee kunnen ze hun operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met de afdeling Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten met maximaal inzicht.

ERIKS-smart-sensorsDe 5 voordelen van Asset Management

• Real-time inzicht voor kritische assets in
  de hele installatie
• Lagere Total Cost of Ownership (TCO)
• Besparingen door smart data te combineren
  en analyseren
• Operational efficiency verbeteren door downtime
  te verlagen
• Kennis borgen

Real-time inzicht en data analyse

ERIKS kan elk onderdeel van een installatie nu al smart maken, want we ontwikkelen deze sensoren zelf. Maar een installatie is natuurlijk meer dan een som van onderdelen. Als iemand wil weten hoe zijn complete machinepark optimaal kan werken, dan is er inzicht nodig in de interactie tussen die componenten.

Daarom werkt ERIKS aan de ontwikkeling van platforms waar real-time data uit een fabriek binnenkomen en met algoritmes worden geanalyseerd. Een dashboard geeft direct inzicht in de status van alle assets. Zo is er nauwkeurig zicht op zaken als levensduurverwachting, energieverbruik en onzichtbare schades. Delen van installaties met veel technische problemen worden zo sneller geïdentificeerd, de oorzaak en dus ook de oplossing zijn sneller en makkelijker vast te stellen.

Voorbeelden uit de praktijk

ERIKS heeft bijvoorbeeld sensoren voor vetpotten ontwikkeld die geplaatst worden bij elk roterend onderdeel in een installatie. Met zo’n sensor heb je real-time inzicht en hoef je alleen nog maar naar die potten toe als ze toe zijn aan vervanging. ERIKS werkt ook samen met industriële bedrijven aan de ontwikkeling van een slimme afsluiter die ‘vertelt’ op welke gps-locatie hij zich bevindt en wanneer en hoe hij wordt bediend. Ook heeft ERIKS een app in ontwikkeling waarmee technische support op afstand mogelijk is geworden: 'ERIKS Brain'.

ERIKS-Asset-Management-DSM-nieuw

TCO verlagen

Met dit soort nieuwe inzichten kan er makkelijker en sneller worden gereageerd op afwijkingen die live plaatsvinden. Dit voorkomt onnodige kosten omdat sensoren inzicht bieden in de hele operationele keten. Dan is het achterhalen van de oorzaak van een complexe storing al eenvoudiger. Dit draagt ook meteen bij aan het verlagen van de TCO.

Minimale kosten, maximaal inzicht

ERIKS Asset Management wil zorgen voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht, zodat industriële bedrijven zich kunnen richten op hun core business: het verkopen van het eindproduct.

ERIKS-asset-management-team_

De mogelijkheden

Wilt u meer weten over hoe ERIKS uw bedrijf kan ondersteunen om downtime te verlagen en TCO te verminderen? Onze specialisten helpen u graag.

Neem contact met het Asset Management team:
T +31 (0)10 284 11 00