Terugblik op een zeer geslaagd Technivent 2011

DSC_1175-def

Wat was er te zien en te doen

Ruim 2.000 bezoekers hebben kennisgemaakt met het brede aanbod van ERIKS en Econosto.  De Nederlandse en buitenlandse ERIKS bedrijven hebben hun aanbod, kennis en kunde getoond op het gebied van  afdichtingen en kunststoffen, stromingstechniek, aandrijftechniek, gereedschappen en onderhoudsproducten en supply chain integration.DSC_1433-def

Op de diverse ERIKS paviljoens werden de nieuwste technologische snufjes en ontwikkelingen gedemonstreerd. Diverse bewerkingsmachines, een positioneerrobot, slangenfontein, duurzame kunststoffen, de nieuwste filtratietechnieken en een state of the art 3D printer. Demonstraties met de 3D printtechniek trok veel bekijks. Deze door ERIKS aangekochte 3D printer is geschikt voor rapid prototyping van kunststoffen en rubber vormwerk.

Seminars

DSC_1334-defEen keur van sprekers heeft zijn licht laten schijnen op de duurzame ontwikkelingen die voor de Nederlandse
industrie anno nu en in de nabije toekomst van belang zijn.
Prof. dr. Wubbo Ockels gaf een boeiende lezing over “gezond verstand” gebruik van de energie op onze aarde. Een inspirerende visie op duurzame mobiliteit en het gebruik van zonne-energie, of zoals hij het zelf noemt: het gebruik van Happy Energy.

DSC_1404-def

De avondopenstelling op woensdag 23 november werd drukbezocht en mede door de goede zorgen van cateraar La Vie, omlijst met een optreden van de band Sounds Perfect, met TVOH zangeres Nora Dalal, bij uitstek de gelegenheid om te netwerken.

Duurzame innovaties

Op de activiteitenpleinen stonden diverse interessante nieuwigheden opgesteld.
Zo waren daar onder andere aanwezig: de Delta Lloyd Solar Boat 2010 van de TU Delft, de Godfather van IV Drag-Race bike , de Ecomarathon cars Urban Concept en Prototype van de Hogeschool Rotterdam, de HydroCruisers,  DUT Racing Team en de Festo Race Simulator.

DSC_1408-def

    Klik hier voor een filmimpressie van Technivent 2011.