Overnames Carolina Control Depot en Industrial Rubber & Supply in de USA

Industrial-valvesERIKS heeft via haar groepsmaatschappij Industrial Controls op 9 februari 2012 Carolina Control Depot (CDD) overgenomen. CDD is gevestigd in North Carolina en distributeur van HVAC Controls. De activiteiten van CCD zullen worden geïntegreerd in Industrial Controls om de markten in North Carolina, South Carolina en Virginia te bedienen. CCD is een aanvulling op het huidige netwerk van Industrial Controls (18 vestigingen) en zal aan de verdere uitbouw van de bestaande instrumentatie, afsluiter en industriële componenten business in South Carolina bijdragen.
De overname van CCD betekent voor Industrial Controls een belangrijk platform voor de uitbreiding van haar HVAC productenaanbod en voor de uitbreiding van haar klantenbestand.

logoOver Industrial Controls

Industrial Controls, opgericht in 1976, is in de Verengde Staten de toonaangevende distributeur van sturingen en instrumentatie, en afsluiters. De onderneming levert aan meer dan 10.000 industriële klanten via haar nationale vestigingsnetwerk en via e-commerce/catalog.

Uitgebreide informatie vind u op de website van Industrial Controls.

Industrial Rubber & Supply of Savannah, Inc. (IR&S)

In maart 2012 is ook de overname van IR&S een feit geworden. Deze distributeur van klantspecifiek gefabriceerde industriële rubber producten en daaraan gerelateerde dienstverlening is gevestigd in Savannah, Georgia, Verenigde Staten. IR&S bedient voornamelijk marktsegmenten als energiecentrales en de papierindustrie.

logo IR&SIR&S genereert een jaaromzet van ca. USD 1,5 miljoen met 5 werknemers. Deze overname zal Lewis-Goetz's inspanningen versterken bij het verhogen van haar compensatoren business en zal tevens de relaties met klanten in de hierboven genoemde segmenten versterken.