ERIKS breidt verder uit in de Verenigde Staten

Via haar dochteronderneming Industrial Controls heeft ERIKS IEC Control Shop overgenomen, een in Texas gevestigde distributeur van HVAC regelunits die 20 jaar bestaat. IEC Control Shop heeft vestigingen in Fort Worth en Dallas, Texas.

Met deze overname wordt het pand-industrial controlsbestaande netwerk van Industrial Controls met 18 vestigingen uitgebreid naar het snel groeiende zuidwesten van de VS en de kust van de Golf van Mexico. Met de toevoeging van IEC Control Shop worden de bestaande productielijnen en capaciteit van Industrial Control uitgebreid. De synergie tussen beide ondernemingen stelt Industrial Controls in staat haar industriële productenportefeuille verder uit te rollen in de zuidwestelijke staten. “De fusie met IEC Control Shop geeft ons een geweldig platform om onze expansieplannen in de groeiende markt in Texas voort te zetten,” aldus Joe Eichelberger, President en CEO van Industrial Controls. “Wij zien ernaar uit onze uitstekende service in stand te houden en onze klanten tegelijkertijd een breder productassortiment te kunnen aanbieden.” Vergroting van haar dekkingsgebied in de zuidwestelijke staten was een essentiële doelstelling voor Industrial Controls, zodat zij nu in staat is verder te expanderen. De overname is in december 2012 voltooid.

logo industrial controlsOver Industrial Controls

Industrial Controls, opgericht in 1976, is de voornaamste distributeur van regelaars, instrumentatie, automatisering en geautomatiseerde afsluiters in de VS. Industrial Controls bedient ruimt 10.000 grote klanten met de toonaangevende merken van de industrie door middel van haar nationale netwerk van vestigingen, catalogus verkoop en het internet. Voor meer informatie gaat u naar de website van Industrial Controls.

Overname Regal-Brown Inc.

pand rawson-nieuwsVia dochteronderneming Rawson, Inc. heeft ERIKS Regal-Brown, Inc. overgenomen, een in Alabama gevestigde vertegen-woordiger van fabrikanten van instrumentatie-, filtratie-, en analytische producten en afsluitingen. Ook deze overname is op 31 december 2012 afgerond. Regal-Brown, Inc. zal onder dezelfde naam blijven opereren die zij sinds haar oprichting in 1988 voert, en klanten bedienen in de staten Alabama, Mississippi, Georgia, Tennessee, en Florida. Deze overname vergroot Rawsons geografische dekking en versterkt haar positie
in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

Over Rawson

Rawson, in 1954 in Houston opgericht, is een prominente distributeur van instrumentatie- en afsluiterproducten in de Golfregio van de Verenigde Staten en Mexico, met vestigingen in Texas, Oklahoma en Louisiana, en een extra vestiging in Mexico City. Rawson vertegenwoordigt veel van de topfabrikanten van afsluiter- en instrumentatieproducten in haar dekkingsgebied, maar verzorgt ook engineering- en technische ondersteuning voor haar zeer brede klantenbestand. Voor meer informatie, gaat u naar de website van Rawson.