ERIKS België versterkt positie in aandrijftechniek met CET Motoren

ERIKS heeft een overeenkomst ondertekend voor de overname van CET Motoren Theys NV (“CET”). ERIKS verwacht dat de overname voor eind juni zal zijn afgerond. Deze overname past goed in de strategie van ERIKS België om zich verder te ontwikkelen tot een totaalspecialist in aandrijftechniek en om sterk door te groeien in Motors, Gears & Drives. Voor CET biedt het uitgebreide ERIKS klantennetwerk een ideaal platform om de groei in de toekomst door te zetten.

pand CETCET is reeds 100 jaar gespecialiseerd in elektrische aandrijftechniek en aanverwante services: verkoop en herstelling van elektrische motoren, reduktiekasten frequentie-sturingen, softstarters en pompen. Het bedrijf is actief op de OEM-markt, evenals bij MRO-klanten (en ook installateurs en bobineurs) in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Sinds oktober 2008 is CET gevestigd op de industriezone Gullegem-Moorsele.

Naast een groot assortiment in producten van WEG (motoren en sturingen), TRAMEC, KEB, SITI, TECO (sturingen), bieden ze trillingsmeting en –analyse en laser-optische uitlijning aan. ERIKS België met 4 grote vestigingen in Hoboken, Mol, Asse, Wijnegem en 11 service centers verspreid over het hele land, Luxemburg en Noord-Frankrijk, behaalde in het jaar 2012 een omzet van € 156 miljoen.