Pas op voor namaak SKF lagers; goedkoop is duurkoop


Veel mensen denken dat productie en distributie van namaaklagers alleen elders in de wereld plaatsvindt. Heden ten dage gebeurt het gewoon bij ons om de hoek. En het betreft alle typen en afmetingen. Wij willen u bewust maken van deze grote bedreiging.

Namaak SKF lagers worden "geproduceerd" door de merknaam te verwijderen van inferieure, goedkope lagers en deze te voorzien van het SKF merk. Vervolgens worden deze verpakt in een namaakverpakking, die slechts door experts is te onderscheiden van een originele SKF verpakking. De lagers worden uiteindelijk wel verkocht tegen de prijs van originele SKF producten.

De klant koopt en gebruikt de producten, denkend dat hij heeft betaald voor originele producten - en is vervolgens natuurlijk verbolgen als de lagerlevensduur minimaal is, productiekwaliteit slecht is of machines worden beschadigd. In het slechtste geval wordt dit slechte product geplaatst in een kritische machine, waarbij lageruitval ernstige persoonlijke ongevallen veroorzaakt. U zult daarna of gaan klagen bij de leverancier of nooit meer bij dit bedrijf willen kopen. Maar dit is niet altijd terecht, want u kunt dit zelf ook voorkomen.

skf-namaaklagers-brochure.jpeg

Wat doet SKF om namaaklagers te bestrijden?

SKF voert een no-tolerance beleid voor namaaklagers. Elke poging om onze markt te verzieken met namaaklagers zal worden aangepakt, zodat onze klanten verzekerd zijn van originele SKF producten, mits zij deze kopen via geautoriseerde SKF verkoopkanalen!

De SKF- en ERIKS-medewerkers zijn alert wanneer het vermoeden bestaat dat het gaat om namaaklagers. Speciaal opgeleide experts zijn in staat om snel en nauwkeurig vervalsingen te herkennen. Daarnaast ondersteunt SKF alle autoriteiten die vervalsingen tegengaan. Dit heeft inmiddels tot grote vangsten geleid en de handel in namaaklagers veel schade toegebracht.

Bescherm uzelf en koop uw SKF producten altijd via uw geautoriseerde SKF distributeur ERIKS of de ERIKS Servicecenters.

In de SKF brochure vindt u uitgebreide toelichting op het fenomeen namaaklagers.