Geplaatst op 02-Sep-2019

ERIKS opleidingscentrum voor Stoomtechnologie officieel geopend

Recent heeft ERIKS in Capelle aan de IJssel een state-of-the-art ketelhuis voor stoom- en condensaattechniek gerelateerde opleidingen geopend, dat helemaal klaar is voor de toekomst..

Opleidings- en kenniscentrum

ERIKS geeft al jarenlang cursussen op het gebied van stoomtechniek, maar de vorige ruimte raakte verouderd. De vernieuwde, moderne cursusruimte is nu een uniek opleidings- en kenniscentrum voor stoomtechnologie en een mooie meerwaarde voor ERIKS. Het nieuwe ketelhuis is dan ook één van de redenen waarom ERIKS een geautoriseerd VPS (Vakbekwaam Persoon Stoom) opleidingsinstituut is geworden. Iets waar we met recht trots op zijn en waardoor we veel nieuwe bedrijven en cursisten uit de industrie mogen verwelkomen.

Verschillende disciplines in één ruimte

Een andere belangrijke factor is dat dit nieuwe ketelhuis en opleidingscentrum ERIKS terecht positioneert als hét kenniscentrum op het gebied van stoom. We laten zien dat we de juiste partner zijn voor het engineeren van flow control gerelateerde systemen binnen de industrie. Verschillende disciplines kunnen we nu in één ruimte tonen. Zo is er een meet- en regelunit waarop bezoekers en cursisten op een groot scherm precies kunnen volgen wat er in een warmtewisselaar gebeurt en is er een mogelijkheid om te luisteren naar het verschil tussen goed werkende en lekkende condenspotten. Ook is te zien hoe we bij een condenspot survey te werk gaan en hoe snel die zichzelf zal terugverdienen. Als laatste staat er een instant heet water demo skid van onze leverancier TLV, wat een zeer interessante ruimtebesparende oplossing is.

Neem contact met ons op om een kijkje te nemen in ons ketelhuis, of wanneer u meer wilt weten over onze opleidingen.

Related articles

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.