Geplaatst op 18-Jan-2019

Nieuwbouw Clean Manufacturing Facility Alkmaar gestart

De vraag naar schone productie en schoon verpakte producten nam de afgelopen jaren bij ERIKS zodanig toe, dat de omvang van de huidige Cleanroom niet meer voldeed. De nieuwbouw van een compleet nieuwe Clean Manufacturing Facility (CMF) past in de groeistrategie om meer schone diensten aan te kunnen bieden aan bedrijven in de food, farma en de semicon.

Nieuwbouw Clean Manufacturing Facility Alkmaar gestart

Uitbreiding van 1.000 m2 over twee verdiepingen

De nieuwe, twee verdieping tellende faciliteit die in de productielocatie van ERIKS in Alkmaar wordt gerealiseerd omvat  meer dan 1.000 m2. Op de begane grond komt de ‘schone productie’ (700 m2) en op de eerste verdieping de feitelijke Cleanroom (320 m2  plus 145 m2 opslag). De eerste paal van het complex ging op 26 november 2018 de grond in en de verwachte oplevering is Q4 van 2019.  De bouw wordt verzorgd door Interflow, onderdeel van Koninklijke BAM Groep nv, die als aannemer veel ervaring heeft het met bouwen van dergelijke faciliteiten.

Honderd procent zekerheid

Er wordt straks niet alleen schoongemaakt en verpakt, er wordt ook schoon geproduceerd. ERIKS maakt bijvoorbeeld slangen en afsluiters voor klanten in de semiconductor-industrie. Die worden in hun eigen fabriek onder beschermde omstandigheden geplaatst. Deze klanten willen honderd procent zekerheid dat de schone producten die ERIKS voor ze maakt, ook echt geproduceerd worden in schone ruimtes. Zonder stof, olie en andere viezigheid.  De producten worden vervolgens helemaal schoon verpakt conform ISO klasse 6 (ook bekend als klasse 1.000). De nieuwe faciliteit is een stuk groter dan de bestaande. Dat betekent niet alleen dat de productiecapaciteit aanzienlijk toeneemt, er kunnen ook grotere en langere producties worden gemaakt. 

 

Kortere lijnen, snellere leveringen

Met deze CMF kan ERIKS haar klanten een verdergaande Supply Chain Optimalization leveren. Waar een klant voorheen bij ons zijn artikelen kocht en zijn schone productie moest uitbesteden, kan hij daarvoor nu ook bij ERIKS terecht. Dat maakt de lijnen een stuk korter, terwijl wij maximale kwaliteit garanderen. Minder schakels in de Supply Chain resulteert bovendien in kostenbesparingen en snellere leveringen.


Meer informatie

ERIKS Cleanroom

100% kwaliteitscontrole

Nieuwsitem Interflow

Nieuwsitem BAM

 

 

Related articles

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.