Geplaatst op 12-Nov-2019

ERIKS introduceert duurzame kunststof filterelementen voor groffilters

Door een exclusieve samenwerking met STC Trade heeft ERIKS een nieuw en duurzaam product in haar assortiment opgenomen: kunststof filterelementen. 

Door een exclusieve samenwerking met STC Trade heeft ERIKS een nieuw en duurzaam product in haar assortiment opgenomen: kunststof filterelementen. Traditioneel worden groffilters vervaardigt uit RVS. Deze filters zijn zwaar, gevoelig voor corrosie en niet heel duurzaam. STC Trade heeft een oplossing ontwikkeld door deze filterelementen uit HDPE te vervaardigen.   

De voordelen

  • Milieuvriendelijker dan RVS 
  • Geen roestvorming meer 
  • Onderhoudsvriendelijk 
  • Lichtgewicht  

 

Door de samenwerking met ERIKS zijn deze filterelementen voor ECON groffilters figuur nummers 1187 en 1188 nu uit voorraad leverbaar. Tevens voor de ECON Y-filters (fig. 1019), Emmer type filters (fig. 1096)  en de ECON zuigkorfen (fig. 1190). 

Op verzoek leveren we non-standaard customized filters en filterelementen op maat.

Meer informatie

T +31 88 855 80 04 of via e-mail: filtratie@eriks.nl

 

Related articles

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.