Geplaatst op 11-Dec-2019

Grundfos en ERIKS Nederland industriële partners in pompen

ERIKS is industrieel dienstverlener én multi-productspecialist, Grundfos produceert A-kwaliteit pompen. Onlangs heeft ERIKS haar assortiment uitgebreid met industriële pompen waardoor Grundfos en ERIKS nu samen de markt opgaan, om de industrie verder te ontzorgen.

Hoe versterken ERIKS en Grundfos elkaar?

ERIKS is vanuit flow control perspectief al tientallen jaren actief in de wereld van stoom. Stoom is vandaag de dag eigenlijk een utiliteitsmedium net als water en lucht. Daar sluiten pompen, en zeker het Grundfos pompenpakket heel erg goed op aan. ERIKS kan met Grundfos als nieuwe toeleverancier een totaalpakket aanbieden met veel kennis en kunde op het gebied van stoomapplicaties, gecombineerd met pompoplossingen. Iets waar de industriële eindgebruiker enorm behoefte aan heeft. Waarden die ERIKS en Grundfos gemeen hebben zijn: innovatie, duurzaamheid en kennis die het verschil maakt. De gezamenlijke wens is zoveel mogelijk te ontzorgen door een totaalpakket aan oplossingen en veel applicatiekennis aan te bieden.

 

Praktijkcase

Harry in ’t Veld (ERIKS, Business Development Manager) denkt aan een praktijkvoorbeeld: “Een hele mooi case met pompen is het ballastsysteem voor Strukton, voor een nieuw te bouwen brug in Istanbul, de langste hangbrug ter wereld. Hier zijn vier plug & play containers compleet door ons aangeleverd met daarin álle afsluiters, álle besturing en ook de opvoerpompen, die ervoor zorgen dat het ballastwater zo snel mogelijk uit de compartimenten kan worden verpompt.” De ballastcapaciteit van deze Grundfos waterpomp is maar liefst 1.000 m3/uur. De oplossingen in deze containers zijn een ideale combinatie van kennis, kunde en de juiste componenten.

Trends

Alles willen weten van de installatie, dat is de toekomst. Vincent Groenendijk (Grundfos, Sales Team Leader Industry) zegt hierover: “Digitalisatie is dé trend. Iedereen kent de innovatie van Grundfos, zoals we die bijvoorbeeld terugzien in onze opgebouwde frequentieregelaars. Daar zal het niet bij blijven. Wat we nu aan het opbouwen en testen zijn, is het beheren, bekijken en bedienen op afstand, en daar oplossingen voor aanbieden.” Harry vult aan: “De trend is uiteindelijk dat we alles willen weten van een installatie, dus digitalisering. Zodanig, dat we voorspellend onderhoud kunnen gaan doen en dat we via predictive maintenance kunnen inzien of installaties goed functioneren of aandacht nodig hebben.”

 

Meer informatie

Bel met onze pompspecialisten op T +31 88 855 81 63 of mail pompen@eriks.nl.

Lees ook onze blogartikelen van de pompspecialist.

Basisopleiding pompen

De juiste en effiëciente werking van een pomp is sterk afhankelijk van het proces en hoe het systeem is opgezet.  U leert zelfstandig te beoordelen en te specificeren welke in de markt beschikbare pompen zowel technisch als economisch optimaal geschikt zijn.

Stoomcursussen

De kennis die ERIKS op het gebied van stoom heeft, wil het niet voor zichzelf houden. Er worden momenteel twee cursussen op het gebied van stoomtechniek gegeven. Eén is een basiscursus en één is een cursus engineering. 
 

Related articles

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 72 514 15 14

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.