Posted at 04-Dec-2019

ERIKS waarborgt ISO22000 certificering

Met deze wederom behaalde ISO22000 certificering, is de food grade kunststoffen productie en werkwijze volgens de Europese wetgeving EC1935/2004 en GMP (Good Manufacturing Practices) opnieuw met succes gewaarborgd.

Na een goede voorbereiding en intensieve audit van twee dagen heeft ERIKS Kunststoffen opnieuw bewezen voedselveilig en verantwoord te ondernemen. Met deze certificering toont ERIKS aan dat de bewerkingen uitgevoerd worden volgens GMP (Good Manufacturing Practices).  Hiermee leveren wij bewerkte kunststofproducten conform de Europese wetgeving EC1935/2004.

Volledig gecertificeerd

 • Gecertificeerde productie volgens ISO22000
 • Contaminatiewetgeving - EC1935/2004
 • Materiaaleisen - EU10/2011
 • Kwaliteitseisen - EC2023/2006
 • 100% traceability
 • Declaration of compliance

 

Onze toegevoegde waarde

 • Co-engineering en maatwerk
 • Klantspecifieke componenten in kleine aantallen of grote series
 • Passende oplossing voor elke toepassing
 • Kennis van applicaties en processen
   

Meer informatie

T +31 88 855 81 40 of via e-mail: kunststoffen@eriks.nl

 

Specialisme

Door diepgaande kennis van marktontwikkelingen, co-engineering, producteigenschappen en toepassingen kunnen wij optimaal advies geven over kunststoffen. Naast het leveren van halffabricaten heeft ERIKS zich gespecialiseerd in verspanende en thermische bewerkingen van kunststoffen in een eigen modern machinepark.

Voedselveiligheid

Binnen de voedingsmiddelenindustrie is de belangrijkste ontwikkeling op dit moment de EC1935/2004, de Europese wet voor materialen en voorwerpen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen, de zogenaamde Food Contact Materials.


Cleanroom geopend

November 2019. Deze maand staat bij ERIKS in het teken van de opening en het opstarten van de compleet nieuwe Clean Manufacturing Facility (CMF). We hebben 1000 m2 ingericht om nog meer schone diensten aan te kunnen bieden aan bedrijven in de food, farma en de semicon. 

 

Gerelateerde artikelen

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.