Geplaatst op 19-Nov-2019

Clean Manufacturing Facility in Alkmaar gestart

November 2019. Deze maand staat bij ERIKS in het teken van de opening en het opstarten van de compleet nieuwe Clean Manufacturing Facility (CMF). We hebben 1000 m2 ingericht om nog meer schone diensten aan te kunnen bieden aan bedrijven in de food, farma en de semicon. 

Overzicht van de nieuwe Clean Manufacturing Facility

Twee verdiepingen vol vernieuwing

In de farma, food en semicon-industrie neemt de vraag naar schone productie en schoon verpakte producten steeds toe. De eisen voor hygiënische productie en verpakkingen worden steeds strenger. Miniscule stofdeeltjes – aerosolen – kunnen de processen ernstig verstoren. “Daarom vragen klanten om productie, reiniging en verpakking van producten in een absoluut schone en geconditioneerde omgeving”, zegt Sander Splinter, algemeen directeur van ERIKS Nederland.

De nieuwe, twee verdieping tellende faciliteit die in de productielocatie van ERIKS in Alkmaar is gerealiseerd komt daarom precies op tijd en omvat meer dan 1.000 m2. Op de begane grond komt de ‘schone productie’ (700 m2) en op de eerste verdieping de feitelijke Cleanroom (320 m2  plus 145 m2 opslag). De bouw werd in één jaar afgerond en verzorgd door Interflow, onderdeel van Koninklijke BAM Groep nv.

 

 

Drie keer schoon

Vanaf deze maand wordt er niet alleen schoongemaakt en verpakt, er wordt ook schoon geproduceerd. ERIKS maakt bijvoorbeeld slangen en afsluiters voor klanten in de semiconductor-industrie. Die worden in hun eigen fabriek onder beschermde omstandigheden geplaatst. Deze klanten willen honderd procent zekerheid dat de schone producten die ERIKS voor ze maakt, ook echt geproduceerd worden in schone ruimtes. Zonder stof, olie en andere viezigheid.  De producten worden vervolgens helemaal schoon verpakt conform ISO klasse 6 (ook bekend als klasse 1.000).

Maximale kwaliteit en kostenbesparingen

Met deze nieuwe CMF optimaliseert ERIKS de Supply Chain verregaand. Waar een bedrijf voorheen bij ons zijn artikelen kocht en zijn schone productie moest uitbesteden, kan hij daarvoor nu meteen bij ERIKS terecht. Dat maakt de lijnen een stuk korter, terwijl wij maximale kwaliteit garanderen. Minder schakels in de Supply Chain resulteert bovendien in kostenbesparingen en snellere leveringen.

 

Lees het interview met Sander Splinter, algemeen directeur ERIKS Nederland

 

Updates rond de nieuwe CMF

Volg deze pagina en onze social media kanalen voor updates over onze nieuwe, uitgebreide CMF. Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen ondersteunen met onze Clean Manufacturing Services? Onze specialisten staan u graag te woord.

Neem contact met ons op via: +31 88 855 85 58 of per e-mail: info@eriks.nl


Meer informatie

ERIKS Cleanroom

100% kwaliteitscontrole

Nieuwsitem Interflow

Nieuwsitem BAM
 

Related articles

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.