Meest recente nieuwsberichten

Grundfos pompen in stoomketelhuis

Nieuwbouw voor Kunststoffen in Ede nadert voltooiing

17 april 2020

ERIKS bouwt in Ede een nieuw Center of Expertise Kunststoffen van ruim 10.000 m². In deze nieuwe vestiging bundelen wij de kennis, voorraden en productiemiddelen om onze relaties nog beter te bedienen.

Grundfos pompen in stoomketelhuis

Bescherm uzelf en anderen tegen het coronavirus

9 april 2020

Om uw medewerkers te beschermen tegen de hoest- en niesspetters levert ERIKS momenteel met voorrang transparante gelaatsschermen. Dit kleurloze, doorzichtige Gelaatsscherm Epraform® biedt goede optische eigenschappen voor toepassing in...

Grundfos pompen in stoomketelhuis

3D-Printing brengt productie kartonfabriek razendsnel op gang

27 maart 2020

Ook in deze onzekere tijden blijven een aantal zekerheden bestaan. Één daarvan is het serviceniveau dat ERIKS voor de klanten biedt. Recent bleek er een transportband bij een klant zodanig beschadigd dat deze met spoed gerepareerd moest worden. Maar er waren niet genoeg sprockets voorhanden.

Grundfos pompen in stoomketelhuis

Bescherm uw personeel en klanten tegen het coronavirus

20 maart 2020

In deze bijzondere tijden staat ook voor ERIKS de gezondheid van Nederlanders voorop! 

Om medewerkers van supermarkten, apotheken, drogisterijen, ziekenhuizen en overheidsinstellingen te beschermen tegen de overdracht van het coronavirus levert ERIKS momenteel met voorrang transparante beschermplaten.

Grundfos pompen in stoomketelhuis

ERIKS kiest Ultimaker voor het opschalen van de 3D-printing capaciteit

12 maart 2020

ERIKS werkt nauw samen met Ultimaker, wereldleider op het gebied van desktop 3D-printen. Met deze samenwerking breidt ERIKS de productiecapaciteit voor haar klanten nu verder uit. Dankzij de inzet van verschillende Ultimaker S5 Pro Bundles printers kan ERIKS haar OEM- en MRO-klanten verder ondersteunen bij het sneller, beter en makkelijker ontwerpen, ontwikkelen en printen van industriële componenten.

Grundfos pompen in stoomketelhuis

Vernieuwde aquatherm blue pipe met hogere druk- en temperatuurbereik

12 maart 2020

Onze fabrikant Aquatherm GmbH heeft het basis granulaat PP-R verder ontwikkeld en lanceert een volgende generatie blue pipe buizen. Deze nieuwe variant buis heeft dezelfde wanddikte als de PP-R, maar heeft door het nieuwe granulaat fusiolen PP-RCT  een groter druk- en temperatuurbereik dan zijn voorganger.

Grundfos pompen in stoomketelhuis

Grundfos en ERIKS Nederland industriële partners in pompen

11 december 2019

ERIKS is industrieel dienstverlener én multi-productspecialist, Grundfos produceert
A-kwaliteit pompen. Onlangs heeft ERIKS haar assortiment uitgebreid met industriële pompen waardoor Grundfos en ERIKS nu samen de markt opgaan, om de industrie verder te ontzorgen.

ERIKS waarborgt ISO22000 certificering

4 december 2019

Met deze wederom behaalde ISO22000 certificering, is de food grade kunststoffen productie en werkwijze volgens de Europese wetgeving EC1935/2004 en GMP (Good Manufacturing Practices) opnieuw met succes gewaarborgd.

Feestelijke opening Clean Manufacturing Facility

21 november 2019

Donderdag 21 november 2019. ERIKS Nederland vierde officieel de opening van de nieuwe Clean Manufacturing Facility (CMF). Relaties uit de food, farma en semicon werden getrakteerd op een uitgebreid programma rond het thema schone productie, 'Lean in clean'.

Nieuwe Saunders® eXtreme en highPerformance membranen

21 november 2019

Fabrikant Saunders brengt een nieuw medium-membraan voor de industriële membraanafsluiters op de markt: type KC. Speciaal ontworpen voor kritische chemische processen met media als natte chloor. Tegelijk is de naam en type codering voor de range aangepast. De nieuwe naam voor het assortiment rubberen membranen is eXtreme en voor de PTFE membranen highPerformance. 

Clean Manufacturing Facility in Alkmaar gestart

19 november 2019

November 2019 staat bij ERIKS in het teken van de opening en het opstarten van de compleet nieuwe Clean Manufacturing Facility (CMF). We hebben 1000m2 ingericht om nog meer schone diensten aan te kunnen bieden aan bedrijven in de food, farma en de semicon.

ERIKS introduceert duurzame kunststof filterelementen voor groffilters

7 november 2019

Door een exclusieve samenwerking met STC Trade heeft ERIKS een nieuw en duurzaam product in haar assortiment opgenomen: kunststof filterelementen. 

ERIKS opleidingscentrum voor Stoomtechnologie officieel geopend

3 september 2019

ERIKS geeft al jarenlang cursussen op het gebied van stoomtechniek, maar de vorige ruimte raakte verouderd. De vernieuwde, moderne cursusruimte is nu een uniek opleidings- en kenniscentrum voor stoomtechnologie en een mooie meerwaarde voor ERIKS. Het nieuwe ketelhuis is dan ook één van de redenen waarom ERIKS een geautoriseerd VPS . . .

Grootschalige nieuwbouw voor ERIKS Nederland in Ede

2 september 2019

ERIKS Nederland laat een nieuw, duurzaam bedrijfsgebouw realiseren op bedrijventerrein BTA12 in Ede. Het pand zal onderdak bieden aan de snelgroeiende divisie Kunststoffen van ERIKS, die zeer gespecialiseerde producten en diensten levert aan vele takken in de industrie . . .

Ballastsysteem voor grootste hangbrug ter wereld

12 augustus 2019

ERIKS ontwikkelde samen met Strukton een ballastsysteem voor het gecontroleerd afzinken van betonnen funderingen - caissons - voor de brugpilaren van een ruim 2 kilometer lange hangbrug . . .

NIEUW: Saunders Resiliance membranen

3 juni 2019

Fabrikant Saunders heeft drie nieuwe types EPDM-membranen voor de farmaceutische membraanafsluiters op de markt gebracht: de Resiliance-serie . . .

3D ECON appendage bibliotheek nu ook beschikbaar voor CADMATIC Marine

3 juni 2019

CADMATIC heeft haar bibliotheek 3D modellen uitgebreid met ECON appendages welke voornamelijk gebruikt worden voor de virtuele constructie van schepen . . .

ERIKS in 2019 voor het 9e jaar op rij gecertificeerd als Top Employer! 

1 februari 2019

Daar zijn we trots op want ieder jaar wordt ons HR beleid onder de loep genomen en doorlopen we een zeer uitgebreide toetsingsprocedure. We worden doorgelicht op bijna 100 punten, verdeeld over 10 HR criteria . . .

Nieuwbouw Clean Manufacturing Facility Alkmaar gestart

18 januari 2019

De vraag naar schone productie en schoon verpakte producten nam de afgelopen jaren bij ERIKS zodanig toe, dat de omvang van de huidige Cleanroom niet meer voldeed. De nieuwbouw van een compleet nieuwe Clean Manufacturing Facility (CMF) past in de groeistrategie om meer schone diensten aan te kunnen bieden aan bedrijven in de food, farma en de semicon . . .

ERIKS wint DSM award voor ‘Best digital solution’

14 september 2018

We zijn er enorm trots op dat ERIKS als één van de key suppliers, de 'Best digital solution' award mocht ontvangen voor onze innovatieve ‘ERIKS Brain’ applicatie . . .

Econ® Namur Stuurventiel

30 juni 2018

Producten die het kwaliteitslabel Econ® mogen dragen, zijn duurzaam en ontworpen op basis van klanteisen: een degelijke constructie, een hoge mate van betrouwbaarheid en optimale veiligheid . . .

ERIKS verwerft distributeurschap voor ARO membraan- en plunjerpompen.

28 juni 2018

ERIKS heeft onlangs een overeenkomst gesloten met ARO FIuid Management om ARO membraan- en pistonpompen te vertegenwoordigen . . .

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.