ERIKS waarborgt ISO22000 certificering

Met deze wederom behaalde ISO22000 certificering, is de food grade kunststoffen productie en werkwijze volgens de Europese wetgeving EC1935/2004 en GMP (Good Manufacturing Practices) opnieuw met succes gewaarborgd.

Na een goede voorbereiding en intensieve audit van twee dagen heeft ERIKS Kunststoffen opnieuw bewezen voedselveilig en verantwoord te ondernemen. Met deze certificering toont ERIKS aan dat de bewerkingen uitgevoerd worden volgens GMP (Good Manufacturing Practices). Hiermee leveren wij bewerkte kunststofproducten conform de Europese wetgeving EC1935/2004.

Volledig gecertificeerd

  • Gecertificeerde productie volgens ISO22000
  • Contaminatiewetgeving - EC1935/2004
  • Materiaaleisen - EU10/2011
  • Kwaliteitseisen - EC2023/2006
  • 100% traceability
  • Declaration of compliance

 

Onze toegevoegde waarde

  • Co-engineering en maatwerk
  • Klantspecifieke componenten in kleine aantallen of grote series
  • Passende oplossing voor elke toepassing
  • Kennis van applicaties en processen

Meer informatie

T +31 88 855 81 40 

kunststoffen@eriks.nl

 

Specialisme

Door diepgaande kennis van de markt, co-engineering, producteigenschappen en toepassingen kunnen wij optimaal advies geven over kunststoffen. Naast het leveren van halffabricaten heeft ERIKS zich gespecialiseerd in verspanende en thermische bewerkingen van kunststoffen in een eigen modern machinepark.

Voedselveiligheid

Binnen de voedingsmiddelenindustrie is de belangrijkste ontwikkeling op dit moment de EC1935/2004, de Europese wet voor materialen en voorwerpen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen, de zogenaamde Food Contact Materials.

Cleanroom geopend

November 2019. Deze maand staat bij ERIKS in het teken van de opening en het opstarten van de compleet nieuwe Clean Manufacturing Facility. We hebben 1000 m2 ingericht om nog meer schone diensten aan te kunnen bieden aan bedrijven in de food, farma en de semicon. 

Gerelateerde artikelen

Onze services voor maatwerk

Clean Manufacturing - schoon verpakte producten

De vraag naar schone productie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In onze nieuwe Clean Manufacturing Facility produceren, cleanen en verpakken wij slangen, afdichtingen en afsluiters voor bedrijven in de food, farma en de semicon. Door minder schakels in de Supply Chain profiteert u van kostenbesparingen en snellere leveringen.

Inhouse Cleanrooms

Door een steeds groter bewustzijn op het gebied van reinheid richt de industrie zich meer en meer op het optimaal beheersen van de productieprocessen. Er wordt getracht te voorkomen dat technische componenten oorzaak zijn van vervuiling in de processen en de systemen. Het voorkomen van dit type vervuiling speelt vooral in de farmaceutische, halfgeleider- en voedingsmiddelenindustrie. Onze Cleanrooms zijn comform klasse 1000.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.