Amsterdam-Symphony

Prestigieus project aan Zuidas: Amsterdam Symphony

Homij

Klant : HOMIJ - Amsterdam Symphony
Branche : Installatietechniek 
Producte : Afsluiters, Fusiotherm, John Guest steekfittingen en Oxystop slangen

Bedrijfsinformatie

HOMIJ Technische Installaties realiseert tot de verbeelding sprekende projecten in het hele land, van het ontwerp tot en met uitvoering en beheer. HOMIJ Technische Installaties is actief op de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en telematica. Bij HOMIJ werken meer dan 500 gekwalificeerde medewerkers. De omzet beweegt zich rond de 125 miljoen euro. HOMIJ is een werkmaatschappij van VolkerWessels in Rotterdam. Het zwaartepunt ligt in de projecten op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde.

HOMIJ-HVAC-installatie

Download

De volledige case is te downloaden als PDF Case study ERIKS- HOMIJ.

Aanleiding

De Zuidas is een uniek knooppunt aan de zuidkant van Amsterdam. Vlak achter het ABN-Amro hoofdkantoor verrijst het multifunctionele gebouw Amsterdam Symphony. Hier komen high-tech kantoren, comfortabele woningen, dagelijkse, luxe en culturele voorzieningen bij elkaar. Alle transportmogelijkheden liggen voor de deur. Het nieuwe station Zuid/WTC brengt straks Hogesnelheidslijn, trein, auto, metro en snelle verbinding met Schiphol bij elkaar. De Zuidas ligt daarnaast op een steenworp afstand van het oude centrum.

Symphony bestaat uit twee torens met ruimte voor een vijfsterren hotel, kantoren, appartementen, een museum of art gallery, winkels, restaurants. De twee torens hebben elk een hoogte van ongeveer 105 meter. Het hotelgebouw heeft een hoogte van ongeveer 40 meter. Onder de drie gebouwen komt een gezamenlijke parkeergarage.

Project

De gehele HVAC-installatie van dit project wordt uitgevoerd door onze klant HOMIJ. ERIKS levert voor de kantoortoren alle afsluiters, Fusiotherm leidingen, John Guest steekfittingen en Oxystop slangen. Een enorm project dat wordt begeleid door ERIKS projectmanagement.

Contactpersonen

HOMIJ

Herman v.d. Bosch, Project Directeur
Umberto de Groot, Projectleider

ERIKS

John Koning, Verkoop Binnendienst