Projecten_goylaan

Leidingmateriaal van het zuiverste water voor De Gravin

etb-vos-logo

Klant : Parallelgroep ETB Vos
Branche : Installatietechniek 
Producten : Leidingmateriaal Aquatherm

Bedrijfsinformatie

ETB Vos maakt deel uit van de Parallel Groep ETB Vos, gevestigd in Utrecht en Dordrecht. Deze aannemer is gespecialiseerd in ontwerp, installatie en beheer van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, maar ook in beveiligings-apparatuur, data- en telecomnetwerken en gebouwen-beheersystemen. Het bedrijf staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Doen wat je belooft, is het simpele maar oersterke motto.

etb-bedrijf-project

Aanleiding

Aan ’t Goylaan in Utrecht Zuid verrijst het nieuwbouwproject De Gravin. Parallelgroep ETB Vos B.V. brengt het leidingwerk voor de duurzame koel- en verwarmingssystemen aan: 2850 meter Aquatherm blue pipe MF OT in diverse diameters, geleverd door ERIKS. Dit is leidingmateriaal van het zuiverste water.

In opdracht van woningcorporatie Mitros werkt ETB Vos momenteel aan De Gravin: een complex van twee (appartementen)gebouwen, met daarin een maatschappelijke ruimte op de begane grond. De woningen zijn aangesloten op een systeem dat gebruik maakt van duurzame warmteopwekking. ETB Vos is verantwoordelijk voor alle installaties voor warmte-koude-opslag (WKO) en de distributie-leidingen naar de woningen en de maatschappelijke voorzieningen. Het leidingwerk wordt in kunststof uitgevoerd vanwege alle voordelen die dat biedt. In overleg met ERIKS kwamen ze uit op Aquatherm blue pipe MF OT.

Download

De volledige casestudy is te dowloaden als PDF Casestudy ERIKS-De Gravin.

Duurzame oplossing

Aquatherm blue pipe MF OT past uitstekend bij het duurzame karakter van De Gravin. De kunststof buis is zuurstofdicht conform DIN 4726, wat de corrosievorming en zuurstofdiffusie in koel/gekoeld waterinstallaties en verwarmingssystemen tot een minimum beperkt. Andere voordelen zijn: een hoge slagvastheid, een blijvend gladde doorlaat waardoor een lage wrijvingsweerstand dat resulteert in energiebesparing vanwege lager benodigde pompdrukken en goede isolatiewaarde, waardoor isoleren veelal niet nodig is.

goylaan-leidingen-small

Verder is de verwerking van dit leidingsysteem snel te leren, heb je een hoge montagesnelheid en is het materiaal licht in gewicht en dus voordelig en gemakkelijk te transporteren. ETB Vos werkt voor het eerst met Aquatherm blue pipe MF OT, maar de ervaringen zijn positief. Het materiaal hangt netjes en de verwerkings-eigenschappen zijn zeer goed. Ook de thermische eigenschappen zijn beter dan van traditioneel staal. Het buismateriaal is degelijk, licht in gewicht en het eindresultaat ziet er superstrak uit.

goylaan-leidingen-inst

ERIKS levert Aquatherm blue pipe MF OT in allerlei variaties, zoals in speciale lengtes, diameters tot en met Ø 250 mm, met prefab verdelers, beugeladvies op maat en isolatieadvies.