Mors-smitt-case

Maximaal rendement uit millimeterwerk

Mors-Smitt-logo

Klant
:
Mors Smitt
Branche
:
Producent elektrotechnische producten
Product
:
2K-spuitgieten
Besparingen
:
Aanzienlijke vermindering van matrijskosten

Bedrijfsinformatie

Mors Smitt (voorheen Nieaf-Smitt) ontwikkelt en produceert hoogwaardige elektrotechnische producten die worden gebruikt voor de spoorweg, de scheepvaart en industriële toepassingen. Het bedrijf is sinds 2012 onderdeel van de Amerikaanse Wabtec Corporation en staat wereldwijd bekend om zijn betrouwbaarheid en partnerschap met klanten. De afdeling R&D van Mors Smitt, gevestigd in Utrecht, ontwerpt relais en paneelmeters voor onder meer maritieme bruginstrumenten.

mors-smitt-bedrijf

Aanleiding

De wens om een paneelmeter met stappenmotor te ontwikkelen, was diepgeworteld bij de R&D-ers van Mors Smitt. Het vorige concept, met een draaispoelsysteem, kan te gevoelig zijn voor zware applicaties. Met name aan boord van een schip of een trein.

mors-smitt-watertest

De wens: een robuuster systeem met een zeer hoge nauwkeurigheid creëren. Ook vanuit de markt kwam de vraag daarnaar steeds vaker. Kort nadat het productplan klaar was, kwam er begin 2010 een specifieke klantvraag die hierop aansloot. De ontwikkeling kwam zo in een stroomversnelling, want de klant wilde nog eind dat jaar beginnen met testen.

Complexe ontwerpeisen

De ontwerpeisen voor de SXv 96 waren bijzonder complex. Er moest rekening worden gehouden met de genormeerde inbouwruimte voor de instrumentatie en met de bescherming van de gevoelige elektronische componenten tegen (zee)water, (hoge) temperaturen en UV-straling. Specifiek voor de rubberen afdichtingen gold: inpasbaar in een minimale beschikbare ruimte, een waterdichtheid van IP54 en liefst ook IP66. De hardheid moest bovendien zo zacht mogelijk zijn om een te grote (vlakte)druk op de instrumentatie te voorkomen bij bevestiging op het instrumentenpaneel. En dat alles tegen zo laag mogelijke kosten. Op verzoek van Mors Smitt heeft ERIKS het afdichtingsplaatje volledig ingevuld.

Oplossing

Omdat er snel geschakeld moest worden, werd er met onder andere externe capaciteit een zevenkoppig team gevormd. Met de eerste schetsen op zak werd gezocht naar kennis en leveranciers. Voor de afdichtingen kwam ERIKS in beeld. De belangrijkste vraag was of 2K-spuitgieten (kunststof/rubber) een optie was, vooral omdat het om millimeterwerk ging. Dat zou ideaal zijn: met 2K zou namelijk zowel de kunststof behuizing als de afdichtingen naar het paneel in één keer gespoten kunnen worden. Mors Smitt was in eerste instantie nog sceptisch, omdat men ervan uitging dat die optie heel duur zou uitpakken.

mors-smitt-product


Het tegendeel bleek waar: ERIKS dacht mee over de constructieve stijfheid van de behuizing en onderzocht of er nog meer onderdelen voor het spuitgietprocédé in aanmerking kwamen. Dat was inderdaad het geval met 12 kunststof componenten. Door slim rekenwerk heeft ERIKS er toen meerdere in één matrijs weten te combineren. Waar aanvankelijk werd gerekend met 12 matrijzen, bleken er maar 6 nodig. Dit leverde een aanzienlijke besparing op qua matrijsinvestering en een forse verlaging van de kostprijs.

mors-smitt-meter

De nieuwe, innovatieve roerstandmeter met stappenmotortechnologie van Mors Smitt, de
SXv 96, werkt tot 0,25% nauwkeurig. Mede door co-engineering met ERIKS voldoet de paneelmeter aan de complexe ontwerpeisen, tegen een aantrekkelijke kostprijs. Hiermee werd maximaal rendement uit millimeterwerk gehaald.

Download

De volledige case is te downloaden als pdf case ERIKS-Mors Smitt.