Engineering_sanquin

Sanquin 'bloedserieus' aan de slag met kunststof kolommen

sanquin-logo-small

Klant : Sanquin
Branche : Plasmageneesmiddelen
Producten : Kunststof kolommen

Bedrijfsinformatie

De divisie Plasmaproducten is onderdeel van Sanquin Bloedvoorziening, een stichting die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. In Nederland zijn er 400.000 donors die hiervoor vrijwillig bloed of plasma geven. In het moderne bedrijf aan de Plesmanlaan maakt Sanquin uit menselijk plasma geneesmiddelen voor de behandeling van verschillende ziekten. Zo maken ze stollingsfactoren, immunoglobulines en albumine voor de Nederlandse en internationale markt.

sanquin-bedrijf

Aanleiding

De productie van plasmageneesmiddelen bij Sanquin in Amsterdam maakt een sterke groei door. Om capaciteitsvergroting te realiseren, zijn drie kolommen voor de verwerking van plasma lineair opgeschaald. ERIKS leverde een turnkey oplossing, met kunststof kolommen, RVS frames en kunststof spoelbakken op maat.

Bepaalde stollingsfactoren worden met de zogeheten 3F kolom en 4F kolom uit het plasma gewonnen. Voor filtraties wordt de PEG-filtratiekolom gebruikt. Om de groeiende vraag vanuit de markt aan te kunnen en om efficiënter te werken, had Sanquin grotere kolommen nodig. Ze wilden de 3F en 4F kolommen opschalen van 1600 kilo uitgangsplasma per batch naar 2500 kilo. De PEG-filtratiekolom moest van 800 naar 2500 kilo. Bijbehorende kunststof spoelbakken waarin de kolommen gereinigd konden worden, waren ook gewenst.

Download

De volledige case study is te downloaden als PDF Case study ERIKS-Sanquin.

Oplossing

ERIKS werd uitgenodigd om mee te denken. ERIKS levert de kolommen al tientallen jaren en kan zonder problemen de juiste FDA en USP-certificaten leveren. Voor Sanquin is dat essentieel, omdat zij als loonfabrikant een product maken voor de Amerikaanse markt.

Hoewel er lineair werd opgeschaald, kwam er een nog behoorlijk wat engineering bij te pas. ERIKS nam het hele reken- en tekenwerk voor haar rekening. Vanwege de grootte en de gewichten moesten er bijvoorbeeld sterkteberekeningen worden uitgevoerd. Zo was één van de vragen: hoe ‘licht’ kun je de kunststof platen nog maken zonder dat ze gevaarlijk zijn in gebruik? En dat binnen de geldende veiligheidseisen uiteraard. Zo gingen diverse voorstellen over en weer, totdat gezamenlijk de juiste modus werd gevonden.

sanquin-kolom

 

Het traject loopt nu een jaar en uiteraard werd er best tegen wat problemen en vraagstukken aangelopen. Telkens was het dan weer een uitdaging om daarover heen te stappen en een oplossing te bedenken.

Meedenken en oplossingsgerichte ideeën werden gewaardeerd. Voor de indeling van het frame bijvoorbeeld en voor het bewaren van losse onderdelen in een handig rek.  En uiteraard het behalen van de gewenste certificaten, alsmede de functionele afnametest: ook die zijn helemaal naar wens van Sanquin.

sanquin-smallMomenteel zitten de kolommen en spoelbakken nog (deels) in het validatietraject. De kolommen worden vanaf augustus dit jaar gefaseerd in gebruik genomen. Nieuwe uitbreiding is daarna voorlopig niet aan de orde: de 3F en 4F kolommen zijn toekomstbestendig. De PEG-filtratiekolom zit aan de limiet van de mogelijkheden, zowel qua constructie als qua handling. Misschien een volgende uitdaging voor ERIKS!