Sneller en beter drogen, verkort proces droogtijd

Smart Asset Management

Voor een chemisch bedrijf in Noord-Holland is het droogproces iets dat ze zo snel mogelijk willen afronden. Des te eerder kunnen ze namelijk beginnen aan een volgende batch. Drogen op hogere temperaturen gaat sneller, maar geeft ook meer kans op productverbranding. Op verzoek van de klant onderzocht ERIKS de mogelijkheden – en kwam met een oplossing.

Aankoeken

Hogere temperaturen bij een droogproces is om meerdere reden geen perfecte oplossing. De stoom die door het binnenwerk van de droger stroomt, is namelijk moeilijk gelijkmatig verdeeld te regelen. Door hotspots kan er kan dan aankoeking plaatsvinden. Daar moest een oplossing voor worden bedacht. Bovendien wilde het bedrijf het droogproces testen bij de productie van andere producten.
 

Watercircuit

De experts van ERIKS gingen aan de slag en kwamen tot een werkzame oplossing. Met de aanwezige stoom wordt eerst een watercircuit verwarmd. Dat water wordt gebruikt om de machine te verwarmen en te koelen. Dat leidt tot een energiezuinige en nauwkeurig te regelen oplossing: een koel & verwarm-skid. De unit pompt het water rond met de juiste temperatuur. Het grote voordeel is dat het product beschermd blijft tegen te hoge temperaturen. Daarnaast gaat het droger nauwkeuriger en gelijkmatiger.

Het resultaat

Een betere beheersing van het droogproces en kortere droog- en afkoeltijden.

Onze meerwaarde

  • Korter droogproces
  • Geen productverbranding
  • Meer flexibiliteit in het gebruik van de droogcel
  • Engineering en bouw door ERIKS
  • Plug & play-levering
  • Helemaal aangepast aan de wensen van de klant

 

Wilt u meer weten?

Wilt u weten hoe ERIKS Smart Asset Management uw bedrijf kan ondersteunen om de kosten te verlagen en de resultaten te verbeteren? Onze specialisten helpen u graag. Niet voor niets is ons motto: Let’s make industry work better!

Neem contact met het team:

T +31 (0)72 514 15 14

E  assetmanagement@eriks.nl

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.