Slimmer werken met ERIKS Smart Asset Management

Smart Asset Management

Het monitoren van kritische bedrijfsonderdelen

De ontwikkelingen binnen ERIKS Smart Asset Management gaan steeds sneller. Op dit moment draaien er diverse projecten bij klanten met het real-time en online  monitoren van kritische bedrijfsonderdelen. Dat is cruciaal, want als een installatie ongepland stilvalt, leidt dat tot grote kosten. 
 

Natuurlijk hebben veel klanten al beheer-programma’s om uitval en zogenoemde downtime te voorkomen. Maar dergelijke programma’s worden vaak periodiek en handmatig uitgevoerd – meestal niet online en realtime. Bovendien worden de actuele data uit dergelijke programma’s niet gekoppeld aan andere beschikbare data, zoals omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en productievolumes. Dat maakt het geheel duidelijk minder waardevol.
 

Kritische randprocessen

ERIKS Smart Asset Management ontwikkelt tal van toepassingen – onder andere met behulp en de kracht van de Internet of Things (IoT) – om klanten volledig inzicht en slagkracht te geven. De diensten die we aanbieden, zijn toepasbaar op alle bedrijfsonderdelen: de koelsystemen, verwarmingssystemen, ventilatie- en persluchtsystemen, smeersystemen en de slangen die zorgen voor de distributie van vloeistoffen en gassen. Binnen al deze systemen zijn er tal van zaken die de dagelijkse gang van zaken kunnen beïnvloeden: de kwaliteit ervan, het energieverbruik, de uptime, veiligheid, vertrouwen en de Total cost of Ownership.

De komende tijd zullen wij u regelmatig informeren over de laatste ontwikkelingen, toepassingen en mogelijkheden. Dan gaat het bijvoorbeeld over slimme producten; en hoe u de data kunt vertalen naar de juiste besluiten. En het gaat over nieuwe diensten die we aanbieden en uitvoeren. Over de data die we uit bedrijfsonderdelen kunnen halen om deze slimmer voor u als klant te laten werken.

Onze meerwaarde

  • Efficiënter onderhoud
  • Hogere uptime
  • Draadloze monitoring in weer en wind en op slecht bereikbare plaatsen
  • Plug & play-levering
  • Aangepast voor de situatie van de klant
  • Optimaal moment van vervanging bepalen
  • Eenvoudig op nieuwe plekken te integreren.

 

Wilt u meer weten?

Wilt u weten hoe ERIKS Smart Asset Management uw bedrijf kan ondersteunen om de kosten te verlagen en de resultaten te verbeteren? Onze specialisten helpen u graag. Niet voor niets is ons motto: Let’s make industry work better!

Neem contact met het team:

T +31 (0)72 514 15 14

E  assetmanagement@eriks.nl

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.