Enkelpunts smeercartridges, het monitoren van smeren op afstand

Smart Asset Management

Om slijtage te voorkomen, moeten draaiende of wrijvende machine-onderdelen worden gesmeerd met vet of olie. Maar deze onderdelen bevinden zich vaak verspreid over de fabriekslocatie en zijn regelmatig moeilijk te bereiken of niet toegankelijk tijdens productie. Dat maakt uitvoering en controle duur en arbeidsintensief. ERIKS kwam met een werkende oplossing: smeren op afstand met behulp van draadloze sensoren.
 

Reguliere controle arbeidsintensief

Het regulier controleren en vullen van smeerpunten is niet alleen arbeidsintensief, bij ‘normaal’ onderhoud is er ook fysieke controle nodig – met alle bijbehorende administratie van dien. Bovendien moet daarna alles nog in een juiste rapportage verwerkt worden. Om al dit soort problemen te voorkomen, is ERIKS gevraagd de status van de smeercartridges op afstand inzichtelijk te maken. Dat hebben we gedaan door gebruik te maken van draadloze communicatie in de vorm van een (in eigen huis ontwikkelde) sensor om het niveau van het smeerpunt te meten. De sensor maakt gebruik van het LORA-netwerk.

 

Draadloze variant

Er zijn al smeercartridges leverbaar met zogeheten standindicatie. Die zijn echter alleen ter plekke of met een kabel uit te lezen. Omdat de enkelpunts-smeercartridges vaak op lastige plekken zitten, is dat niet ideaal. Een draadloze variant biedt de oplossing. Zowel het vetniveau als de voortgang van het smeren kan met het door ERIKS ontwikkelde draadloze systeem in de gaten worden gehouden. De informatie wordt continu doorgegeven aan het ERIKS-Internet of Things Cloudplatform. Op de computer is met één blik te zien wat de actuele status is van de vet-cartridges die in de gaten worden gehouden, en wat er moet gebeuren.

En omdat het onderhoud efficiënt is en meer zekerheid biedt, is een enkelpunts-smeercartridge met sensor zeker ook een interessante oplossing voor smeerpunten die nu nog met de hand worden gesmeerd.

Onze meerwaarde

  • Efficiënter onderhoud
  • Hogere uptime
  • Draadloze monitoring in weer en wind en op slecht bereikbare plaatsen
  • Plug & play-levering
  • Aangepast voor de situatie van de klant
  • Zekerheid van smering
  • Optimaal moment van vervanging bepalen
  • Eenvoudig op nieuwe plekken te integreren.

 

Wilt u meer weten?

Wilt u weten hoe ERIKS Smart Asset Management uw bedrijf kan ondersteunen om de kosten te verlagen en de resultaten te verbeteren? Onze specialisten helpen u graag. Niet voor niets is ons motto: Let’s make industry work better!

Neem contact met het team:

T +31 (0)72 514 15 14

E  assetmanagement@eriks.nl

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.