State-of-the-art waterfiltratieskids voor Koeweit

Technisch bureau Dahlman Maassluis

Technisch bureau Dahlman realiseerde voor een vooraanstaande oliemaatschappij de bouw van een state-of-the-art waterbehandelingsinstallatie ten noorden van Kuwait City. De installatie moet de watervoorziening aan enkele nabijgelegen olieproductiefaciliteiten waarborgen. ERIKS ontving van Technisch Bureau Dahlman – dat voor de installatie twee identieke waterfiltratieskids voor een filtertrein ontwikkelde – een omvangrijke projectorder voor de levering van een compleet pakket afsluiters en actuators. 
 

Technisch Bureau Dahlman uit Maassluis levert maatwerkoplossingen voor (onder meer) de olie-, gas- en (petro)chemische industrie. Het bedrijf onderscheidt zich met name met de ontwikkeling van high-end filtratieoplossingen voor zware, kritische en veeleisende processen. De voor dit project ontwikkelde filtratie-skids zullen worden ingezet om water dat uit de bodem wordt opgepompt onder druk te zuiveren van olie en zand. Het resultaat is schoon drinkwater, dat via een uitgebreid leidingnetwerk wordt gedistribueerd aan de omliggende oliewinningsinstallaties.

Complementair in expertise en portfolio

“ERIKS is al jarenlang hoofdleverancier van Dahlman voor afsluiters en pakkingen en was eerder betrokken bij vergelijkbare projecten van Dahlman, waaronder de Takreer Ruwais raffinaderij in Abu Dhabi en het Wara Pressure Maintenance Project van Kuwait Oil Company”, vertelt Remco Wijker. “Op basis van de goede ervaringen kwam Dahlman ook voor dit project bij ons uit en dat was het begin van een intensief traject. Tussen de eerste offerte en de laatste productlevering zat twee jaar. Gedurende deze hele periode hebben we nauw samengewerkt met onze collega’s van ERIKS Flow Control uit Capelle aan den IJssel waar ook het valve automation center is gevestigd.

Oplossingsgerichte aanpak

Wijker vervolgt: “Bij projecten komen er altijd uitdagingen op je pad. Zo kregen we na ontvangst van de levering onder meer te maken met een lekkende magneetklep, bleek een kogelkraan niet goed te kunnen worden bediend doordat een leiding in de weg zat en staken bij sommige kogelkranen de bouten van de huisverbinding net iets te ver door om de verbinding met de pijpflens te kunnen maken. Door creatief meedenken van onze Application Engineer Peter Aris en door adequaat te handelen is het gelukt om de planning niet te verstoren, onder meer door heel snel vervangende componenten te leveren. Daarnaast hebben we na formele goedkeuring van de skids in overleg met Dahlman een moment afgestemd waarop ons Field Service Team het issue met de te ver doorstekende bouten kon verhelpen door ze op locatie iets af te draaien. Mede vanwege deze oplossingsgerichte aanpak doet Dahlman graag zaken met ons.”

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.