Klantcases

Innovatieve oplossingen voor de industrie

ERIKS laat u graag kennismaken met de innovatieve en complete oplossingen die wij de industrie bieden. Hoe onze aanpak van een probleem bij een klant leidt tot een innovatie of kostenbesparing beschrijven in een serie klantcases. Ook u kunnen wij ondersteunen met tal van maatwerkoplossingen en services.

Bierbrouwer etiketteert beter en goedkoper

Bierbrouwerij - Gereedschappen en onderhoudsproducten

Door een ander soort tape toe te passen bijna twee ton besparen in het productieproces, kan dat? Ja, dat kan zeker, zo blijkt bij de bierbrouwerij in Zoeterwoude. Daar kwam ERIKS met een prima oplossing voor het plakken van de etiketten op de bierflessen van de bierbrouwer.

Van magazijnuitgifte via de balie naar zelfbediening

Pon Power - VMI

Arie de Jong heeft een ambitieuze ‘stip op de horizon’: een volledig geautomatiseerd gereedschapsmagazijn. De Service Process Manager van Pon Power in Papendrecht zag dat toekomstbeeld dit jaar met de aanschaf van twee vendingkasten weer een beetje dichterbij komen. Met dank aan ERIKS.

TCO verlagen met innovatief voorraadbeheer

DSM - VMI

Lagere kosten, een betere beschikbaarheid, een kleinere voorraad en een efficiënter werkproces. Elke dag profiteren 150 grote industriële bedrijven in Nederland van Vendor Managed Inventory, ofwel: Innovatief voorraadbeheer.  “Ze hebben ons volledig ontzorgd, waardoor wij ons nu volledig kunnen focussen op onze core-business.”   

Een ‘snoepautomaat’ vol handschoenen

Sekisui - VMI

In de productiehal staat een snoepautomaat. Zo’n apparaat, dat normaal gesproken gevuld is met fris, chips en chocoladerepen. Maar in deze machine zit heel wat anders: handschoenen, batterijen, veiligheidsbrillen en rolmeters. Tot tevredenheid van alle partijen.

Groot onderhoud met grote meerwaarde

Sitech - Flensafdichtingen

Midden in de stalen jungle van Chemelot in Geleen staan zes fabrieken van chemiebedrijf Fibrant. ERIKS was in een soort drietrapsraket nauw betrokken bij het tweejaarlijkse verplicht groot onderhoud aan al die fabrieken. Dat leidde tot een effectieve samenwerking – en een tevreden klant.  

Draadloze sensoren, online machines in de gaten houden

Smart Asset Management

ERIKS Smart Asset Management ontwikkelt zich in rap tempo. We draaien pilots bij en met verschillende klanten, om gezamenlijk nog meer ervaring op te doen met het real-time en online controleren van kritische machines en -onderdelen. Zo komen we voor steeds meer klanten met vernieuwende oplossingen.

Enkelpunts smeercartridges, het monitoren op afstand

Smart Asset Management

Om slijtage te voorkomen, moeten draaiende of wrijvende machine-onderdelen worden gesmeerd met vet of olie. Maar deze onderdelen bevinden zich vaak verspreid over de fabriekslocatie en zijn regelmatig moeilijk te bereiken of niet toegankelijk tijdens productie.

Slimmer werken met ERIKS Smart Asset Management

Smart Asset Management

De ontwikkelingen binnen ERIKS Smart Asset Management gaan steeds sneller. Op dit moment doen we verschillende pilots bij klanten om nog meer ervaring op te doen met het realtime en online monitoren van kritische bedrijfsonderdelen.  

Sneller en beter drogen, verkort proces droogtijd

Smart Asset Management

Voor een chemisch bedrijf in Noord-Holland is het droogproces iets dat ze zo snel mogelijk willen afronden. Des te eerder kunnen ze namelijk beginnen aan een volgende batch. Drogen op hogere temperaturen gaat sneller, maar geeft ook meer kans op productverbranding.  

IoT in een pompopstelling met pompskids

Smart Asset Management

Installaties die zelf vertellen wat voor onderhoud ze nodig hebben. Dat klinkt ver weg, maar komt snel dichterbij. Met nieuwe, slimme technieken, ontwikkeld door de afdeling Smart Asset Management van ERIKS, kunnen – op afstand – data van sensoren opgeslagen en geanalyseerd worden.

Efficiënte gereedschapskarren

FrieslandCampina - Gereedschappen en onderhoudsproducten

De productiehal in voor een onderhoudsklus en dan net die cruciale steeksleutel vergeten. En dus terug moeten, met alle vertraging (en kosten) van dien. Of per ongeluk na afloop een tang achterlaten. Dat gebeurt allemaal niet meer bij FrieslandCampina in Veghel.

Tailormade doseerunit voor staalproducent

Grootste staalproducent van Nederland

Om het productieproces te verduurzamen, besloot de staalfabrikant afgelopen jaar om in de verflijn – waar het staal van een beschermende coating wordt voorzien – over te schakelen op een chroomvrij voorbehandelingsprocédé met het milieuvriendelijker hechtmiddel Bonderite. In samenwerking met de opdrachtgever ontwikkelde en bouwde ERIKS hiervoor een doseerunit.

Maeslantkering voorbereid op extreme klimaatmodellen

Rijkswaterstaat en TNO

Om de betrouwbaarheid van de Maeslantkering te waarborgen en te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen die de klimaatverandering aan de bescherming van ons land stelt, moesten de 52 vlinderkleppen met hydraulisch bediende actuators in de twee deuren van de kering worden vervangen.

Topkwaliteit voor grootste trimarans ter wereld

Latitude Yachts - Letland

Afgelopen jaar leverde scheepswerf Latitude Yachts uit Letland twee futuristische superjachten op waarvan het ontwerp is afgeleid van een ruimteschip uit een Hollywood-film. In samenwerking met haar lokale agent Marine Technics Baltia OÜ verwierf ERIKS het leveringscontract voor een compleet pakket afsluiters voor beide jachten

State-of-the-art waterfiltratieskids voor Koeweit

Technisch bureau Dahlman Maassluis

Technisch bureau Dahlman realiseerde voor een vooraanstaande oliemaatschappij de bouw van een state-of-the-art waterbehandelingsinstallatie ten noorden van Kuwait City. De installatie moet de watervoorziening aan enkele nabijgelegen olieproductiefaciliteiten waarborgen.

Grote besparing door markering op afsluiter

Farmaceutische industrie

Een groot internationaal farmacieconcern had behoefte aan een adequate oplossing om productverlies tijdens het productieproces te reduceren. Na een grondige analyse van alle processen en diverse gesprekken op locatie bleek dat er een flinke verbeterslag kon worden gemaakt.

Unieke vlinderklep voor zwaarste ATEX-zone

Voedingsmiddelenindustrie

Een grote Nederlandse zuivelproducent kampte bij de CIP-reiniging van de luchtafvoerinstallatie van een productielijn voor babymelk-poeder met een probleem: tijdens het reinigingsproces sloot een afsluiter het luchtkanaal niet 100% af.

Totaalconcept voor meest geavanceerde kabellegger

DEME - Maritieme afsluiters

In opdracht van DEME – een vooraanstaande maritieme specialist in baggerwerken, landaanwinning en de installatie van offshore windparken –  leverde ERIKS voor de ‘Living Stone’ – door DEME zelf omschreven als het meest geavanceerde baggerschip in haar klasse – alle afsluiters.

Voorraadbeheer geoptimaliseerd en lagers uitgebreid

Ridder Drive systems - VMI

Loont het om je interne voorraadbeheer uit te besteden? Dat kan zeker lonen, zo blijkt uit de samenwerking tussen Ridder Drive Systems in Harderwijk en ERIKS. De twee trekken sinds vorig jaar als echte partners succesvol op. En niet alleen met het voorraadbeheer, ook waar het gaat om de levering van bijvoorbeeld kogellagers. 

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.