Voedings- en genotmiddelen

Voedselveiligheid centraal

 

De Nederlandse voedselindustrie is breed opgezet: van brouwerijen en snackmakers tot zuivelproducenten en bakkerijen. Eén zaak hebben al deze fabrikanten gemeen: ze willen en moeten hoe dan ook voorkomen dat er een consument ziek wordt door het eten of drinken van hun producten. Voedselveiligheid staat voorop. De sector is gebonden aan strenge wet- en regelgeving (EC1935/2004). De traceerbaarheid van de verschillende productonderdelen is van wezenlijk belang. Net zoals de ketenverantwoordelijkheid. De industrie moet blijven ontwikkelen, want de eisen worden elk jaar strenger.

 

De roots van ERIKS

Onze oprichter Arie Eriks begon in 1940 met de productie van afdichtingen voor melkfabrieken. ERIKS werkt al tientallen jaren voor veel grote producenten in de sector. Producenten waar we als Nederland trots op mogen zijn. We hebben veel kennis van zaken opgebouwd, weten welke materialen waar mogen en moeten worden toegepast. We hebben een breed assortiment afdichtingen, lopende banden, slangen, afsluiters en kunststoffen ontwikkeld, specifiek voor deze sector. We gebruiken onze ervaring om u beter te laten werken en om de kwaliteit te borgen die u nodig heeft om goede voeding en drank op de markt te brengen. Wij zijn totaalleverancier in alle segmenten: van zuivel tot groente, fruit en frisdrank. Omdat we meedenken over het optimaliseren van het productieproces, met innovatieve oplossingen.

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid is een van de uitgangspunten van ERIKS bij haar activiteiten voor de voedingsmiddelenindustrie. Voor elke toepassing wordt aan de hand van een aantal criteria het juiste materiaal geselecteerd. ERIKS inventariseert de bedrijfsomstandigheden waarin het component moet functioneren en komt vervolgens met een technisch en commercieel  passend voorstel. Dit bespaart veel tijd en risico, waardoor onze klanten zich op hun core business kunnen concentreren.

Gecertificeerde producten

Als enig niet-voedselproducerend bedrijf in Nederland beschikken wij over alle vereiste certificaten. Een unieke positie van waaruit we alle subsegmenten van de industrie voortdurend meehelpen om te innoveren.

EC1935/2004

Binnen de voedingsmiddelenindustrie is de belangrijkste ontwikkeling de EC1935/2004, de Europese wet voor materialen en voorwerpen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen, de zogenaamde Food Contact Materials.

EU10/2011

In dit onderdeel van de wetgeving, ook wel Plastic Information Measure (PIM) genoemd,  zijn de eisen aan de kunststoffen vastgelegd.

Good Manufacturing Practice

Met GMP bewijzen wij dat ERIKS ‘schoon’ bewerkt en geen besmetting heeft veroorzaakt nadat het materiaal bij ons is binnengekomen en voordat het weer wordt doorgestuurd naar onze klanten.

ERIKS waarborgt ISO22000 certificering

4 december 2019

Met deze wederom behaalde ISO22000 certificering, is de food grade kunststoffen productie en werkwijze volgens de Europese wetgeving EC1935/2004 en GMP (Good Manufacturing Practices) opnieuw met succes gewaarborgd.

Onze services voor maatwerk

Clean Manufacturing - schoon verpakte producten

De vraag naar schone productie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In onze nieuwe Clean Manufacturing Facility produceren, cleanen en verpakken wij slangen, afdichtingen en afsluiters voor bedrijven in de food, farma en de semicon. Door minder schakels in de Supply Chainprofiteert u van kostenbesparingen en snellere leveringen.

Besparen op Total Cost of Ownership

In de moderne bedrijfsvoering is de Total Cost of Ownership (TCO) een belangrijke KPI. De TCO van een product is de som van alle gemaakte kosten om een artikel ter beschikking te hebben. Bij laagwaardige producten kunnen de verwervingskosten alleen al oplopen tot 80% van de inkoopkosten. Door de focus te verleggen naar de complete TCO, realiseert ERIKS forse besparingen.

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Brochures

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.