Wat is ERIKS Brain?

Wat is ERIKS Brain precies?

De nieuwe communicatie app van ERIKS die directe on-site ondersteuning geeft bij technische vragen. ERIKS Brain geeft eenvoudig toegang tot ERIKS kennis van technische producten en componenten. 

Wat kan ik met ERIKS Brain?

Met de app is het mogelijk om real-time te chatten, foto’s, video’s & pdf-bestanden versturen en/of direct te videobellen met ERIKS experts om zo on-site technische ondersteuning te krijgen. Zo heb je snel en eenvoudig ERIKS expertise tot je beschikking, waar dan ook.

Voor wie is ERIKS Brain?

ERIKS Brain is beschikbaar voor alle klanten van ERIKS producten. 

Van wie krijg ik ondersteuning?

Een team van 20 ERIKS experts verdeeld over 12 productgroepen zijn binnen 1 druk op de knop beschikbaar. 

Op welke tijden kan ik contact opnemen via de app?

Deze zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00.

Over welke productgroepen kan ik vragen stellen?

Aandrijftechniek, Afsluiters, Afdichtingen,  Dynamische Dichtingen, Hydrauliek, Kunststoffen, Lagers, Meet- en regeltechniek, Pakkingen, Pneumatiek, Pompen en Slangen. Mocht je een vraag hebben over wat anders? Durf hem te stellen aan een ERIKS expert en wellicht kunnen wij je alsnog verder helpen.

In welke landen is ERIKS Brain momenteel beschikbaar?

Momenteel is ERIKS Brain beschikbaar in Nederland en deels in Zwitserland & België. We zijn druk bezig met uitrollen naar andere landen dus hou onze ontwikkelingen in de gaten.

Starten met Brain

Hoe vraag ik een account aan?

Via www.eriks.nl/getbrain is het mogelijk om via het aanvraagformulier meerdere accounts aan te vragen. Vervolgens wordt er dan contact met je opgenomen om voor een oplossing op maat te komen. Ook is het mogelijk om via je directe contactpersoon bij ERIKS accounts aan te vragen.

Hoe veel accounts kan ik aanvragen?

Hier zit geen limiet op. Let wel: Brain is bedoeld voor ondersteuning bij technische vragen on-site. 

Wat heb ik nodig voor ERIKS Brain?

ERIKS Brain is een digitale applicatie en dient te worden gebruikt op een smartphone en/of tablet. Daarnaast is een stabiele internetconnectie (3G/4G) nodig om optimaal van de service gebruik te kunnen maken. In verband met veelvoorkomende beveiliging op Wi-fi netwerken binnen organisaties kan het soms zijn dat Brain niet optimaal werkt, vandaar dat we altijd een werkende 3G/4G verbinding aanraden om hiermee de app te gebruiken. 

Waar kan ik de app downloaden?

ERIKS Brain is gratis te downloaden in de app-store (iOs, Android, Google, Vuzix) via iedere smartphone en/of tablet.

Kost het geld om ERIKS Brain te downloaden en gebruiken?

Nee, het gebruik van ERIKS Brain is gratis. Afhankelijk van de extra services die we kunnen bieden, worden er extra kosten in rekening gebracht. Bij dit soort gevallen graag even mailen naar brain@eriks.nl 

Mijn account

Ik heb een account aangevraagd? Wat nu?

De aanvraag is binnengekomen bij ERIKS Brain Team. Binnen 24 uur wordt er contact met je opgezocht voor activatie van je account. 

Hoe verander ik mijn persoonlijke gegevens?

Wanneer je inlogt met de naar jouw gestuurde inloggegevens, kan je vervolgens met de knop linksboven in het scherm bij ‘Mijn profiel’ jouw gegevens wijzigen. Ook is het mogelijk je wachtwoord aan te passen via de optie ‘Wachtwoord aanpassen’. 

Waar kan ik een handleiding vinden over de app?

Na activatie van je account krijg je deze via de mail doorgestuurd. Niet ontvangen? Hier is nogmaals de handleiding te vinden.

Overige vragen

Kan ik iemand van ERIKS langs laten komen om een demo te geven?

Dit is mogelijk, afhankelijk van de schaal van grootte. Neem hiervoor eerst contact op met brain@eriks.nl. Dan komen wij zo spoedig mogelijk bij je terug om naar de mogelijkheden te kijken.

Brain support nodig?

Vul onderstaand formulier in en verstuur. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 72 514 15 14

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.