MVO

Als bedrijf je verantwoordelijkheid nemen

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neem je als bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Hierbij maak je bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan en je richten  op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Voor nu en in de toekomst.

ERIKS en MVO

Bij ERIKS omarmen we al jaren zeer bewust en nadrukkelijk maatschappelijk verantwoord ondernemen in onze bedrijfsvoering. Het pand in Alkmaar is duurzaam gebouwd, het energieverbruik is laag en we verkrijgen warmte door de restwarmte van de huisvuilcentrale. Bovendien denken we goed na over onze afvalscheiding en het hergebruiken van materialen. 

Ieder jaar formuleren we meetbare doelen. Zo hebben we ons hele printerpark vervangen door energiezuinige apparaten en drukken we zoveel mogelijk dubbelzijdig af. Dit levert een enorme energie- en "boombesparing" op. We vervangen leaseauto’s alleen door auto’s met een A- of B-label. Ook als we materialen inkopen, kijken we hoe onze A-leveranciers omgaan met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en of zij ISO14001 gecertificeerd zijn. In 2011 hebben al deze maatregelen onder meer geleid tot het behalen van het ISO14001 certificaat.

Bovendien ondersteunen we de sociale betrokkenheid van onze medewerkers in de gemeenschap. Alleen al door de grootte van onze organisatie kan dit een verschil maken.

 

Zakenvriend van KWF

Als onderneming delen wij, samen met miljoenen andere mensen, een droom: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe, zo snel als zij kunnen. En zo snel als zij hiertoe in staat worden gesteld.       

ERIKS is een KWF Zakenvriend. We sponsoren sinds 2012 wetenschappelijk kankeronderzoek en de ontwikkeling van KWF-fellows. Mede door onze steun kunnen deze jonge, talentvolle onderzoekers ervaring opdoen in wetenschappelijk kankeronderzoek en/of de specialistische behandeling van kanker. Deze toptalenten in kankeronderzoek blijken een bijzonder goede investering: veel oud-fellows bekleden nu topposities binnen het kankeronderzoek. 

Wilt u meer weten over dit initiatief of onderzoek naar kanker? Kijkt u dan op de website van KWF Kankerbestrijding.

ERIKS en TU Delft-studenten werken ook in 2019 samen aan Delft Hyperloop

Na de succesvolle samenwerking in 2018 is ERIKS ook voor de SpaceX Hyperloop Pod Competition 2019 een technisch partnership én sponsorship aangegaan met de studenten van Delft Hyperloop. Ook dit jaar gaan we dit team van 40 studenten helpen om het snelheidsrecord (466 km p/u) tijdens de finale op 21 juli bij SpaceX in LA te verbreken.

Duurzaamheidsrapport 2017

Wij zijn vastbesloten de samenleving te versterken, verandering te stimuleren en efficiency te verbeteren. In het rapport "Good Business 2017" hebben we de resultaten van een enquête onder stakeholders gepubliceerd. We hebben onze duurzaamheidsdoelen vereenvoudigd en op één lijn gebracht met onze business strategie. Voor uitgebreide online informatie, bezoekt u onze sustainability website.

 

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 72 514 15 14

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.