Nasa

Sustainability

De industrie toekomstbesting maken

Wij zijn een multiproductspecialist die wereldwijd een breed scala aan industri­ële bedrijven bedient. Deze industrieën, waaronder ons eigen bedrijf, hebben een grote ecologische voetafdruk. Nu de productiesector haar reputatie als vervuilende, energie-intensieve bedrijfstak van zich wil afschudden, is het volgens ons tijd om een krachtiger standpunt in te nemen. Wij denken dat de industrie ambi­tieuzer kan zijn. Wij willen samen met onze klanten vooropgaan in deze strijd. 

Laten we groots denken voor een betere toekomst

Dankzij onze wereldwijde industriële klantenbasis en onze grote verscheidenheid aan producten en diensten kunnen wij veel meer doen om de industrie te verduurzamen. Met onze energie-efficiënte producten, onze benadering voor de totale productlevenscyclus en ons diepgaande inzicht in duurzaamheid bedienen we de industrie niet alleen. 

Al sinds lange tijd beschikken wij over interne doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Nu beginnen onze klanten op dezelfde manier te denken. Als voortrekker in de sector kunnen wij met onze expertise veranderen hoe de industrie werkt en wordt beoordeeld. 

In het verleden kon u dankzij kleine, lokale maatregelen duurzamer werken. In de toekomst kunt u ons helpen om de duurzaamheid wereldwijd verbeteren.    

Daarom is het nu tijd om groots te denken en ons te helpen om onze belofte waar te maken: Wij maken de industrie toekomstbestendig.

Strategie

Onze strategische focus ligt op het verla­gen van de totale bedrijfskosten van onze klanten en het verbeteren van de pres­taties van hun producten. Dit houdt veel meer in dan het verminderen van kosten. Wij bieden een alomvattende benadering waarmee zij duurzamer en efficiënter kunnen produceren. Wij kunnen een concrete, positieve invloed op het milieu hebben door samen met onze klanten innovatieve manieren te ontwikkelen om hun voetafdruk te verklei­nen.

We doen dit door producten zodanig te herontwerpen dat ze langer meegaan en minder energie verbruiken tijdens het gebruik. Samen met onze klanten bepalen wij waar het energieverbruik kan worden verminderd en hoe de levensduur van essentiële onderdelen in productie- en bedrijfsprocessen kan worden verlengd.

Onze besparingen in 2017

24.415 ton uitstoot Co2

In 2017 was onze uitstoot 12% minder dan in 2016

 

 

1.822 retourvluchten

Deze uitstoot staat gelijk aan liefst 1.822 retourvluchten van Amsterdam naar New York

Stroomverbruik 36.574 MWh

In 2017 was ons verbruik 8,3% lager dan in 2016

 

1.115 huishoudens

Dit staat gelijk het verbruik van aan 1.115 nederlandse huishoudens

Duurzaamheidsrapport 2017

Wij zijn vastbesloten de samenleving te versterken, verandering te stimuleren en efficiency te verbeteren. In het rapport "Good Business 2017" hebben we de resultaten van een enquête onder stakeholders gepubliceerd. We hebben onze duurzaamheidsdoelen vereenvoudigd en op één lijn gebracht met onze business strategie. Voor uitgebreide online informatie, bezoekt u onze sustainability website.

 

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 72 514 15 14

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Nieuws & cases

Altijd op de hoogte met het laatste ERIKS nieuws.